Paragraphs
Tekst

Professionele cultuur

Een voorwaarde voor ontwikkeling is een professionele cultuur binnen een team of een organisatie waarin eigenaarschap en kwaliteit leidend zijn. De kern van de professionele cultuur zit in het uitgangspunt dat iedereen gelijkwaardig is als mens maar als professional niet iedereen gelijk is: zogenoemde “erkende ongelijkheid”. Hiermee wordt onderkend dat ieders kwaliteiten op een verschillend vlak liggen.

Als dat uitgangspunt duidelijk is, kun je mensen aanspreken op hun (eigen) kwaliteiten en talenten en kun je openlijk met elkaar bespreken welke ontwikkelpunten er zijn. Wil je weten wat de kwaliteiten en de ontwikkelpunten zijn van de professionele cultuur binnen jouw team/ organisatie?

Neem contact met mij op voor een onderzoek naar jouw professionele cultuur!

Afbeelding
Text

“EEN PROFESSIONELE CULTUUR GAAT UIT VAN HET BENUTTEN VAN ALLE KWALITEITEN IN HET TEAM”

Tekst

Executieve vaardigheden

Wist je dat executieve vaardigheden net zo belangrijk zijn als intelligentie als het gaat om succes? Groei en ontwikkeling vraagt eigenaarschap en zelfregulatie oftewel ‘Executief functioneren’. Om efficiënt en zelfstandig te kunnen functioneren, is het noodzakelijk dat we ons gedrag kennen, kunnen organiseren en in goede banen kunnen leiden.

Wil je weten hoe jij of jouw collega, student, leerling dat doet en wat nodig is om nog succesvoller te zijn en betere prestaties te kunnen leveren, neem dan contact met mij op.

"Als je weet hoe je het beste leert, hoe je je kunt motiveren, je werk kunt organiseren, dan komt het rendement van de inhoud vanzelf"

Afbeelding